Ouder worden vraagt om nieuwe keuzes

Marion Mommers uit Borgharen en Joke Randasche uit Susteren zijn collega’s in de psychiatrische ouderenzorg en inmiddels 10 jaar goede vriendinnen. Ze komen altijd gezellig samen naar Haircraze. “We zijn dan lekker luidruchtig en aanwezig en Esther doet dan vrolijk mee.”

Marion kent Esther al dertig jaar. “Mijn zoons gingen als kind al mee en natuurlijk vroeg ik destijds in de kapsalon in Borgharen altijd naar Esther. Nadat zij stopte bij die kapsalon vond ik geen kapper meer met wie het zo goed klikte. Dus toen ik las dat Esther hier met Haircraze begon, was mijn zoektocht ten einde. 


Kleurspoeling tegen de uitgroei

Ook Joke was vaak niet happy met het resultaat bij verschillende kappers. “Ik knipte zelfs een tijdje mijn eigen haar, gewoon voor de spiegel. Ja, ik ben wel wat eigenwijs hoor. Maar sinds Marion me een keer meenam naar ‘haar’ kapster, heb ik gevonden wat ik zocht. Ik was zelfs een keer Esthers model bij een Mastercolor-opdracht. Maar inmiddels laat ik mijn geverfde haar uitgroeien en houden we met kleurspoelingen toch een natuurlijk effect en geleidelijke overgang.”


Camouflerende highlights
Ook bij Marion valt het grijzer wordende haar niet op omdat Esther dit met natuurlijke highlights heel mooi camoufleert. “Als je ouder wordt, vraagt je haar toch om andere keuzes. Ik heb nog nooit mij hele haar geverfd. Als Esther zegt dat je een bepaalde coupe of kleur niet moet doen, moet je dat ook niet doen. Zij is eerlijk in haar advies en dat vind ik erg belangrijk. Esther denkt goed met je mee en is er niet op uit om jou de duurste behandeling aan te praten. Ze heeft echt liefde voor haar vak.”