Nettie Yerna (80):

Mooi haar is belangrijk voor mij

“Als ik vroeger als meisje uitging, mocht bij mij al geen haartje verkeerd zitten. Ik had een mooie volle bos haar en was daar heel trots op. Nu ik ouder ben is mooi, verzorgd haar nog altijd even belangrijk voor mij. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en ik denk dat ik daardoor ook al vrij vroeg grijs werd. Samen met Esther heb ik gekozen voor een haarkleur die het beste bij mij past.

Dunner haar
De laatste jaren zijn mijn haren gaandeweg steeds dunner geworden. Dat is een natuurlijk proces waar ik het heel moeilijk mee heb. Juist omdat mijn haren altijd zo belangrijk zijn om me prettig en verzorgd te voelen. Gelukkig begrijpt Esther mijn gevoel daarbij en denkt ze goed met me mee hoe we dit kunnen tegengaan. Ze weet er met het wekelijkse knippen en kappen altijd net iets meer van te maken dan er in werkelijkheid is. Dat doet ze echt heel goed en ik durf daar ook op te vertrouwen. Ze is niet voor niets al dertig jaar mijn vaste kapster.

Trots voor de dag

We hebben een keer geprobeerd om mijn haar meer volume te geven met een haarstuk, maar daar kon ik niet aan wennen. Nu behandelt Esther mijn haar en hoofdhuid wekelijks met een poeder, waardoor de dunnere plekken minder zichtbaar zijn. Bovendien camoufleert het poeder ook gelijk mijn grijze haaruitgroei. Zo zorgt Esther dat ik altijd met trots voor de dag kan blijven komen.”