Nicolle Retz (43):

Altijd verrassende tips

“Ik was al klant bij Esther toen ze nog bij een kapperszaak in Borgharen werkte. Dat beviel altijd prima, dus dan hoef je niet na te denken door wie je je laat knippen. Esther heeft altijd goede ideeën en kan goed inschatten wat je beter wel of niet kunt doen. Ik hou er wel van om af en toe te experimenteren met iets nieuws. En als een experiment met een kleur of coupe niet uitpakt zoals we gehoopt hadden, dan is Esther daar ook eerlijk over en lost het ook weer voor je op.

Visagie en kapsels

Tijdens mijn opleiding voor visagiste sprak ik vaak met Esther. We werken ook regelmatig samen om bruiden en hun moeders, getuigen of bruidsmeisjes mooi voor de dag te laten komen. Daar krijgen we altijd hele leuke reacties op. Daardoor kwamen we op het idee om samen workshops te geven waarbij dames met hun eigen haarverzorgingsproducten en make-upspullen aan de slag gaan. Wij geven daarbij adviezen en tips en laten zien hoe het nóg beter kan. Die workshops zijn een groot succes. Meestal gaan de deelnemende dames daarna samen lekker eten of op stap. Ze voelen zich heel speciaal, terwijl ze het zelf gedaan hebben. We richten ons bij de workshops niet op verkoop, maar laten zien wat je met je eigen spullen kunt doen.


Nieuwe technieken

Als je zelfstandig kapster bent is de verleiding groot om jaar in jaar uit hetzelfde te blijven doen. Maar Ester staat niet stil. Ze is altijd heel professioneel en blijft zich voortdurend bijscholen. Dat zie je vervolgens terug in haar werk. Ze legt de lat voor zichzelf heel hoog. Esther zorgt dat ze alle trends en nieuwe technieken kent, zonder dat ze haar klanten ‘überhippe’ kapsels aanpraat. Ik heb zelf makkelijk haar en doe daar van alles mee, maar Esther verrast me toch altijd weer met slimme, nieuwe tips.”